Dinopark u Funtani kod Poreča @ zabava za čitavu obitelj

Dinopark Funtana je prvi zabavni i tematski park u Hrvatskoj. Tema parka su dinosauri u prirodnoj veličini. 

DINO PARK u Funtani kod Poreča @ zabava za čitavu obitelj

U Istri su pronađeni ostaci dinosaura te su tako postali dio priče tog poluotoka. Dinopark Funtana nalazi se na glavnoj cesti između Poreča i Vrsara, na udaljenosti 4 km od Poreča i 2 km od Vrsara.

DINO PARK u Funtani kod Poreča @ zabava za čitavu obitelj

DINO PARK u Funtani kod Poreča @ zabava za čitavu obitelj

Dinopark posjetili smo u jesen 2018. Željeli smo malo proći i zabilježiti fotografijom ali na ulaznim vratima je stajala obavijest da je park zbog uređenja zatvoren do 13.04.2019 tako da će naša foto-reportaža pričekati neku drugu priliku. Ovdje je samo nešto naših fotografija sa ulaza u park i u prilogu dole fotografije koje nam je poslala uprava Dinoparka.
Dinopark Funtana otvoren je 2009 godine, od tada je kontinuirano proširivan, kako bi omogućio mnogobrojne pustolovne aktivnosti za cjelodnevni obiteljski izlet.  

Nezaboravno iskustvo pružaju 80 vjernih replika prvobitnih divova, koji su milijunima godina dominirali zemljom, izražajno integrirani u tajanstveni krajolik. Autentični, ali uvijek iznenađujući, jer se poneke primjerke može „oživjeti“ pritiskom gumbića. Eksponati u parku ne fasciniraju samo djecu, već u istoj mjeri oduševljavaju i mlade i stare svojom stvarnom i impozantnom vanjštinom. 

Tematsko područje upotpunjuju „SKELETON VALLEY“ dolina kostura dinosaura, kao i zona „SEA MONSTERS“ gdje su izložene impresivne vrste izumrlih morskih stvorenja.

Park je okružen bujnom šumom, a njime se prostire više od 1.5 kilometara drvene staze.

Uz dinosaure postoji još mnogo aktivnosti u kojima može uživati cijela obitelj: izložba morskih čudovišta, radionica iskopavanja Fossil Safari, zabavni program s našim Circus variate predstavama i Flying devils kaskaderima te još mnogo toga! Za povratak u prošlost preporuka svima vama uz nezaboravnu zabavu za pamćenje pogotovo na najmlađe!

Impresivan je i unikatan „DINO DOME“, klimatizirana arena s 1000 sjedećih mjesta u kojoj se svakodnevno izvode zadivljujući show programi  i raznovrsne animacije za djecu. Puno zabave i uzbuđenja jamče vam avanturističke vožnje u „TORTUGA“ piratskom brodu, kao i na „DRAGON COASTER“ „TWISTER FLY“ „SAFARI BUS“ i „FLINTSTONE RIDE“ koji su prikladni za sve dobne skupine. 

Streličarstvo, poni ekspres, lov na čudovišta, trampolini, izložba reptila, jahanje dinosaura, mini zoo, kao i razna igrališta i aktivnosti obogaćuju ponudu. 

Unutar arene možete se opustiti  u „JUNGLE BAR“ ili „TUTTI FRUTTI“ u sjenovitoj šumi, dok djeca uživaju u atrakcijama, a da ih roditelji ne izgube iz vida. Unutar „DINO DOME“ nalaze se „MC DINOS“ restoran brze hrane, bistro „PIZZA CUT“, suvenirnica i zatvoreno dječje igralište. Na vanjskoj sunčanoj terasi možete uživati u delicijama s roštilja restorana „JURASSIC BBQ“ i raznim poslasticama u „BAMBUS CAFE“.

Obiteljski izlet u Dinopark je bajkovito iskustvo i avanturistički doživljaj 

DINO PARK u Funtani kod Poreča @ zabava za čitavu obitelj


U prilogu ovdje je nekoliko fotografija koje nam je poslala uprava Dinopark iz Funtane te im se zahvaljujemo na suradnji!

DinoPark Funtana 

DinoPark Funtana

DinoPark Funtana

DinoPark Funtana

DinoPark Funtana

DinoPark Funtana

DinoPark Funtana

DinoPark Funtana

DinoPark Funtana

DinoPark Funtana

DinoPark Funtana

DinoPark Funtana

Radno vrijeme:
Svaki dan od 10:00h do 18:00h
Ulaznice su dostupne do 17:00 h
Dinopark Funtana radi svaki dan, uključujući praznike i vikende od otvorenja na proljeće do jeseni.

Cjenik ulaznica:
Ulaznica za odrasle : 100 Kn
Ulaznica za djecu (od 4 do 14 god.) : 80 Kn
Gosti stariji od 60 godina: 80 Kn
(djeca do 3 god. ulaz je besplatan)

Obiteljski popust 10%

Besplatan ulaz za rođendan djeci do 14 godina (tijekom cijelog mjeseca u kojem su rođeni) te gosti s invaliditetom (Uz predočenje osobne iskaznice)


Sve pojedinosti i informacije o parku možete saznati na službenim stranicama parka dinopark.hr

Primjedbe