27.Vinistra i 7.Dani hrvatskog pršuta u Poreču

Ovog vikenda u Istri tj gradu Poreču organiziraju se dvije zanimljive EnoGastro manifestacije.

Vinistra (18.06. - 20.06.21) prvi put na otvorenom u porečkoj uvali Peškera!

Vinistra Poreč

Ovogodišnja Vinistra je 27 po redu. Nakon godinu dana pauze u Poreč se napokon vraća Vinistra. Njezino 27. izdanje održat će se od 18. do 20. lipnja prvi put na otvorenom. Atraktivna porečka uvala Peškera tri dana postaje središte vinskog svijeta.

 Ljetni ugođaj, prekrasan Poreč i vrhunska vina najbolja su pozivnica na omiljenu vinsku manifestaciju. Vinari jedva čekaju susret s ljubiteljima vina, poslovnim partnerima i gostima. Kažu kako je prošla vinogradarska godina bila izvrsna pa najavljuju vrhunska vina.

„Novi termin, nova lokacija i velika radost nas vinara što ćemo unatoč još jednoj neizvjesnoj godini uspjeti organizirati našu izložbu s najduljom tradicijom u Hrvatskoj. Na prvom mjestu su zdravlje i sigurnost posjetitelja i vinara pa ćemo strogo poštivati sve preporučene epidemiološke mjere. Ovo je najljepši početak ljetne sezone u Istri za koju se nadamo da će biti bolja od prošlogodišnje“, kaže Nikola Benvenuti, predsjednik Vinistre, udruge vinogradara i vinara Istre.

Sve dodatne informacije u vezi događaja Vinistra potražite na službenim stranicama www.vinistra.com ili se javite na email info@vinistra.com

Drugi značajni događaj je Dani hrvatskog pršuta 2021 koji se svake godine organizira u drugom gradu te je ove godine to upravo Poreč na dan 19.06.2021 na gradskoj rivi.

Dani hrvatskog pršuta 2021 Poreč

Hrvatski pršut, predstavljen kroz svoja četiri brenda (Dalmatinski, Drniški, Istarski i Krčki) jedan je od najatraktivnijih elemenata gastronomske baštine i kulturnog identiteta Hrvatske. Tradicija, autohtonost i kvaliteta potvrđene su certifikacijom i standardizacijom proizvodnje. Domaći proizvođači udruženi u Klaster hrvatskog pršuta u mogućnosti su isporučiti vrhunski proizvod ujednačene kvalitete. Zahvaljujući tome, Hrvatski pršut postao je jedan od tržišno najpotentnijih proizvoda u čijoj se proizvodnji, distribuciji i prodaji pružaju izvrsne poslovne mogućnosti.

Grad Poreč domaćin je Dana Hrvatskog pršuta 2021. Stručni i poslovni skup posvećen našoj najpoznatijoj suhomesnatoj deliciji održat će se 18. i 19. lipnja. Cilj manifestacije je promocija tradicionalnog gastronomskog proizvoda i očuvanje gastronomske baštine jadranskih regija. S gospodarskog pogleda stručni skup potiče razmjenu znanja i gospodarske suradnje između svinjogojske proizvodnje, klaoničke industrije i  pršutarske proizvodnje kao i svih dionika u lancu „od polja do stola“.

Želja organizatora je da se u sklopu manifestacije predstave ponajbolji primjeri dobre prakse s područja  Dalmacije, Kvarnera i Istre te izložbom, druženjem i stručnim dijelom nastojimo pridonijeti jačanju brenda hrvatskog pršuta te njegovoj valorizaciji u prehrambenoj i turističkoj industriji.

Prvog će se dana, u petak 18. lipnja u hotelu Parentium Plava Laguna održati svečano otvorenje uz niz radionica i okruglih stolova s ciljem unapređenja proizvodnje i poslovanja pršutarske industrije, te stručna ocjenjivanja i proglašenje najboljih pršuta. 

Sljedećeg dana, u subotu 19. lipnja na Gradskoj rivi Poreč  od osam sati, organizira se manifestacija izložbeno-prodajnog karaktera, gdje će se pršutari predstaviti javnosti. Posjetitelji će moći razgledati, degustirati i kupiti pršute različitih hrvatskih regija.

Više informacija možete saznati na službenim stranicama organizatora hrvatskiprsut.com

Zato dođite svi u Poreč i u skladu s epidemiološkim mjerama jer su nam zdravlje i sigurnost na prvom mjestu uživajte u najboljim vinima istarskih podruma i hrvatskom pršutu!

 

Primjedbe